​Absyntomoľské vianočné tipy pre dokonalú knižnú chvíľu

​Absyntomoľské vianočné tipy pre dokonalú knižnú chvíľu


Aj Vás sme sa opýtali, po ktorej absyntovke by ste siahli v okamihu, ak by ste ostali medzi sviatkami na dve hodinky úplne sami - ste doma, je navarené, všade to vonia, na stromčeku aj v okne svietia vianočné svetielka a polička je plná absyntoviek.

Všetky absyntomoľské odpovede a tipy nájdete na facebooku pod týmto postom. My vám prinášame sedem, ktoré nami pohli najviac.

S TIPOM #1 STAVÍTE NA ISTOTU
Amerikánku. Zatiaľ mala vždy úspech. A to ju odporúčam kade chodím. Momentálne som ju “nenápadne” odložila k mamke.

čitateľka Michaela Gabríková

UVEDOMELO S TIPOM #2
Moja srdcovka je Černobyľská modlitba, ale v tomto prípade by som zvolila Život na míru, aby som si pripomenula, že nemám podľahnúť povianočným výpredajom.

čitateľka Lucia Šimánska

TIP #3 PLNÝ PRÍBEHOV
Divoký rok, lebo ma vzal do chlapčenskej duše dychtivého biológa. A Storočie chirurgov, lebo je cool... Aj Neurokmene, lebo sú skvele napísané. A, samozrejme, knihu Naši iní, lebo je o Ukrajine, ktorá už nikdy nebude ako v čase tej knihy.

čitateľka Katarína Labudová

TIP #4 NA VYZBROJENIE
Určite by som siahla, a zrejme i siahnem, po útlej, no nemenej plnej knihe Šče nevmerla i ne vmre alebo po masívnej Všetci mocní Kremľa. Pred sviatkami sa ešte bude treba vyzdbrojiť všetkými možnými príbehmi a argumentmi, než si sadnem k vianočnému stolu s proruskými starými rodičmi, ktorí akosi zabudli, stratili sa v dejinách, v spomienkovom optimizme na obdobie, keď boli sami mladí a odhodlaní biť sa za slobodu a za pravdu.

čitateľka Diana Burger

WESTERNOVÝ TIP #5 Z AMERIKY
Vrahovia mesiaca kvetov. Ja ju už dva roky odporúčam všetkým ako jednu z najpútavejších kníh, aké som kedy čítala. Dokument, reportáž, detektívka a western zároveň. Stihnete si dokonca obľúbiť niektoré postavy, ale po poslednej strane vám aj tak ostane taká nepríjemná pachuť v ústach z toho, v akom svete to žijeme, že je v ňom toto možné. Vynikajúca kniha!

čitateľka Natália Ostrihoňová


MRAZIVÝ TIP #6 ZO SLOVENSKA
Iboja Wandall-Holm: Moruša. Jedinečný, mrazivý, desivý životopis Slovenky, ktorá prežila Osvienčim - a napriek tomu príbeh s nádejou a obrovskou silou ľudskosti napísaný bravúrnym literárnym štýlom. Navždy pod kožou.

čitateľka Zuzana Líšková

POHODOVÝ TIP #7
Momentálne by som siahla asi po knihe Potulky s Charleym, lebo je to pohodové nenáročné čítanie a presne také sa do tejto doby priam núka.

čitateľka Zuzana Cagáňová

Ak ste ešte nečítali naše knižné tipy, nech sa páči, nájdete ich tu!


Dúfame, že aj vy si počas sviatkov nájdete pokojnú chvíľku pri dobrej knihe.

Želáme vám pokojné a pohodové Vianoce z Absyntu.