Svetlana Alexijevič patrí do knižníc! (Podporte náš projekt na StartLabe!)

Svetlana Alexijevič patrí do knižníc! (Podporte náš projekt na StartLabe!)

Milí absynťáci, určite ste zachytili nepríjemnú vec, ktorá sa nám stala s knižkou nobelistky Svetlany Alexijevič Poslední svedkovia. Celý náklad sme vytlačili s chybnou obálkou.

Zmluva s autorkou nám v žiadnom prípade neumožnila distribuovať takto poškodené knihy, a tak sme dali tlačiť nový náklad – túto nezanedbateľnú položku sme tak zaplatili druhý raz

Čo však s celým chybným nákladom ležiacim v sklade? Spojili sme sa s autorkinou agentkou, ktorá súhlasila, že knižky môžeme použiť na verejnoprospešné účely

Rozhodli sme sa, že knihu darujeme tým, ktorí ju využijú najlepšie – knižniciam, s ktorými už dlhodobo spolupracujeme a podporujeme ich.

Ukázalo sa však, že rozoslanie celého nákladu kníh je nad naše možnosti. Sme malé vydavateľstvo s limitovaným rozpočtom a logistika spojená s balením a odosielaním takéhoto množstva kníh si vyžaduje zodpovedný a profesionálny prístup – preto spolupracujeme s kuriérskou službou. Spolu s cenou tlače sa tak náklady vyšplhali do astronomických výšok.


Preto sme sa rozhodli spustiť našu kampaň na StartLabe a požiadať Vás o pomoc!

Sme si vedomí, že náš projekt je neobvyklý, pretože nezbierame na vec, ktorá by ešte len mala vzniknúť. Je to verejnoprospešný projekt, na ktorom získajú hlavne knižnice a ich čitatelia.

Tento projekt sa zrealizuje aj v prípade, že nevyzbierame potrebnú sumu. Budeme však radi, ak nám pomôžete a venujte knihu držiteľky Nobelovej ceny za literatúru do svojej obľúbenej knižnice. A rovnako sa potešíme, ak si z nášho projektu vyberiete aj niektorú z jedinečných odmien, ktoré sa už nebudú opakovať - či už Absynt tričko z dielne Primát, alebo exkluzívne predplatné Prekliatych reportérov na rok 2019.


Podporte náš projekt na StartLabe a darujte knihy svojim knižniciam!


ĎAKUJEME ZA VAŠU PODPORU!