Nová absyntovská edícia „100%“

Nová absyntovská edícia „100%“

K našej vlajkovej lodi – edícii Prekliati reportéri – pribudla na prelome októbra a novembra celkom nová knižná edícia. Nesie názov „100%“ a budeme v nej vydávať výnimočné a silné knihy stojace na hranici beletrie, memoárov a non-fiction. Pretože na hranici – v mieste dotyku – sa dejú vždy tie najzaujímavejšie veci. Bude to pestrý kokteil autorov i žánrov z najrôznejších kútov sveta a každá z kníh bude otvárať dôležité a silné témy, za ktorými si na 100% stojíme.

Prvou knihou, ktorú sme v novej edícii 100% vydali, je silná a krásna memoárová kniha slovensko-dánskej spisovateľky Iboje Wandall-Holm s názvom Moruša. Ide o mimoriadne sugestívny príbeh nielen o našich pohnutých vojnových dejinách, ale aj o sile slabých a o obrovskej vôli prežiť a uchovať si za každých okolností ľudskú dôstojnosť. Na úteku pred deportáciami. V pekle Osvienčimu. Aj v ťažkých budovateľských päťdesiatych rokoch. Svedectvo, ktoré prináša Iboja Wandall-Holm je dnes čoraz aktuálnejšie. Výnimočnú knihu dopĺňa aj rozsiahly rozhovor Jána Púčeka s autorkou ktorý dopovedá bohatý životný príbeh Iboje Wandall-Holm. Úryvky z neho prinesieme onedlho aj v našom blogu.

V najbližšej dobe plánujeme v edícii „100%“ vydať aj knihy mimoriadne významných autorov z afrického kontinentu ako Binyavanga Wainaina, Alain Mabanckou či Chimamanda Ngozi Adichie. Veríme, že na tieto mená a ich knihy sa tešíte už teraz. Aj my sme celí nedočkaví...