„Absynťáci“, vy ste blázni!

„Absynťáci“, vy ste blázni!

A myslíme to úplne vážne! V piatok sme si totiž v bratislavskom Zichyho paláci prebrali cenu Vydavateľstvo roka mesačníka Knižná revue, kde sme sa vďaka vašim hlasom umiestnili na prvom mieste!

Držíme v rukách ocenenie, ktoré nám odovzdal predseda Zväzu vydavateľov a kníhkupcov Daniel Kollár, ale on bol iba sprostredkovateľom – tá cena je totiž iba od vás!

Máme za sebou už vyše dva roky tvrdej práce a vydavateľských radostí. A čo vidíme, keď sa teraz, držiac v ruke ocenenie Vydavateľstvo roka, obzrieme cez rameno?

Vidíme, že bez vás by sme v piatok sedeli doma a tíško závideli iným vydavateľom a autorom, ktorí si preberajú ceny.

Vidíme, že by sme nepripravovali nové knihy a edície, ale len tak si potichu čosi čítali pri lampe na nočnom stolíku.

Vidíme, že by sme neplánovali májové stretnutia s vami a našimi autormi, ale rozmýšľali nad tým, či pôjdeme na dovolenku v júli, alebo až v auguste.

Vidíme, že bez vás by sme neboli Absynt, a preto – ak máme čosi povedať – chceme sa poďakovať.

Ďakujeme nielen za vaše hlasy v ankete, ale aj za to, že nás čítate, píšete o nás na sociálnych sieťach, blogoch i v novinách, že si naše knihy kupujete, požičiavate, že ich ničíte vo svojich batohoch na cestách, že zapĺňajú vaše poličky a prinášajú vám radosť.

A ďakujeme aj za Fedora Gála, ktorého „absyntovku“ Cez ploty ste svojimi hlasmi posunuli na druhé miesto v kategórii Kniha roka.

Ďakujeme, že ste s nami... Veď... Už sme skoro ako rodina...